Den här bloggen kommer att handla mest om reklam och marknadsföring men jag kommer även att lägga upp sköna produkter, boktips och filmklipp. Sånt som jag tycker är intressant och roligt helt enkelt.

Monday, March 26, 2007

Miljöproblem


Jag har skrivit tidigare om att använda sin omgivning på ett bra sätt, här är ett bra exempel på detta. Det är The Venice Casino som använt baggageutlämningen på detta utmärkta sätt. Det finns alltid kritik mot reklam och hur det håller på att ta över hela vår omgivning. Självklart finns det fog för den här kritiken och jag tycker personligen att det ibland känns som att reklamen står en upp i halsen. Problemet ligger dock inte i att det finns för mycket reklam, problemet är att det finns förmycket dålig reklam. Reklam som denna som får oss att dra lite på smilbanden och uppfattas förmodligen inte ens som reklam utan som en ljuspunkt i vardagen. Inga revolutionerande tankar direkt men det gör det ännu konstigare att så mycket dålig reklam görs.

Bild från thecoolhunter.net

Friday, March 23, 2007

2 Reklamfilmer till

Jag gillar verkligen HP:s reklamfilmer med "the computer is personal again. Här är den senaste med Pharrell och min favorit med Jay-Z. Snyggt och intelligent sätt att använda sig av kändisar. Kommer dock hålla mig till MAC ändå, de känns ännu mer personliga.



Labels: , , , ,

Monday, March 19, 2007

2 reklamfilmer

Batgirl förespråkar kvinnors lika löner.



En snygg Levi's film som går igenom jeansens historia.

Skumma Grejer

Det har gjorts en serie dokumentärfilmer som filmats i Second Life. Tydligen har en man med samma namn som han i filmen försvunnit från Californien tidigare i år och det är så filmen börjar. Personen har en egen hemsida som är värd ett besök. Det luktar marknadsföringskampanj av nåt slag och om det är det tycker jag bara att det är coolt. Filmen som består helt av material filmat i Second Life är snygg och gör mig nyfiken på vad som komma skall.



Personen som heter Molotov Alva har även en egen hemsida där hans riktiga person verkar finnas. Hemsidan heter The circuit books och de har resguiden som tar dig till Eldorado. Här är ett klipp från den hemsidan.

Labels: , , ,

Tuesday, March 13, 2007

Konstigt bildval

Min kompis Calle skickade den här bilden till mig, först förstod jag inte riktigt vad som var grejen men sen såg jag att killen verkar göra något som inte passar i en reklamkampanj. Det verkar som de framförallt behöver fler tjejer där i Nyköping.

Thursday, March 08, 2007

Fånga en bankrånare via Myspace





Communitys av olika slag används till mycket men jag har inte sett det här förut. I USA har polisen startat en Myspace-profil för en efterlyst bankrånare. Profilen har redan 1300 vänner. En fin profil, jag gillar att de har skrivit Who I'd like to meet:
More bank tellers so that I can continue my crime spree!!

Från MIT Advertising Lab

Adidas får stjärnorna att måla

Adidas bad sina stjärnor att måla konstverk som illustrerar deras väg till framgång. Jag tycker att det blev en fin film, tårarna kom(nästan i alla fall) när Becks berättade om sina känslor efter det röda kortet. Det finns en kort verson här. Klippet nedan är den långa versionen. Hemsidan som är riktigt grym för kampanjen finns här.



Från if!

Labels: , , , , , , ,

Wednesday, March 07, 2007

Olika bilder av Internet

Här är två videoklipp som på olika sätt beskriver Internets framtid. En som känns positiv och en lite paranoid(hoppas jag).