Den här bloggen kommer att handla mest om reklam och marknadsföring men jag kommer även att lägga upp sköna produkter, boktips och filmklipp. Sånt som jag tycker är intressant och roligt helt enkelt.

Thursday, October 05, 2006

15MB of Fame

Bill Seaver skriver på sin blog om hur Andy Warhols berömda uttalande om att alla får ”15 minutes of fame” nu kan ändras till att vi alla får ”15MB of fame”. Ett filmklipp på 15MB är det ända som behövs för att kunna lägga upp sig själv på en sajt som YouTube där det finns miljontals potentiella tittare. Är klippet tillräckligt roligt, konstigt eller intressant kan ditt klipp få en snöbollseffekt och sprida sig oerhört snabbt.

Detta är förstås mycket intressant ur marknadsföringssynpunkt. Den som kan lista ut hur detta kan användas för att nå de pro-sumenter som besöker denna typ av hemsida har något som sannerligen är värdefullt. Ett företag som jobbar med detta är The Viral Factory som har gjort en del bra filmer bl a till the trojan games och deras film om att månlandningen var fejkad är rolig den också. Det ska bli intressant att se hur detta utvecklas i framtiden.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home